Ve středu 29. září se členové naší zásahové jednotky zúčastnili plánovaného výcviku, který byl jako opakovací směřován do výrobního objektu společnosti KH Czechia v Chodově.

Hlavním oborem činnosti KH Czechia je výroba, zušlechtění a sestavování vysoce kvalitních plastových součástek pro automobilový průmysl a nově také výroba kvalitních jednorázových výrobků pro zdravotnický průmysl. KH Czechia je součástí zahraniční společnosti, která zaměstnává po celém světě přes 3000 kvalifikovaných osob.

Chodovští hasiči se seznámili s novinkami ale i celým provozem ve všech objektech komplexu výroby. Stavebními dispozicemi, které mohou být důležité pro hasební zásah, ale také pro zásahy technického charakteru. Kontrolovali se nástupní plochy pro hasičskou techniku, únikové východy, umístění a ovládání uzávěrů technologických médií. Provedla se zkouška požárně-bezpečnostních zařízení a funkčnost požární nádrže. V rámci toho se provedla provozní zkouška čerpadel u cisternových automobilových stříkaček naší jednotky.