24.dubna vyrazila výprava chodovská mládeže do Ústí nad Labem, kde se konalo úvodní kolo STIMAX Cupu, seriálu závodů v běhu na 60 a 100 m s překážkami. Jednalo se o první závody jednotlivců v tomto roce a u některých tak byla znát nervozita nebo nedostatek tréninků. Necelých 300 závodníků a závodnic z poloviny České republiky a Slovenska si poměřili síly ze velmi nepříznivého počasí. Soutěž dorostenců byla dokonce organizátory zrušena z důvodu obav o bezpečí závodníků. Jsme tak rádi, že se celá naše výprava vrátila bez zranění a nakonec, i přes tak těžké podmínky, se 6 novými osobními rekordy.

Kategorie mladší dívky (42 závodnic):

Nikola Balážová patřila k favoritkám ve své kategorii, poctivá dřina z tréninků se promítla i do výsledků a přes drobnou chybičku obsadila krásné 7.místo (čas 18,22).

Laura Hofrichterová absolvovala svůj vůbec první závod v této disciplíně. Co chybělo v technice provedení, to ale dohnala svojí rychlostí a bojovností, a časem 22,74 obsadila 27.místo.

Kategorie starší dívky (69 závodnic):

Eliška Šimralová dokázala prodat svědomitý přístup na trénincích a s novým osobním rekordem 14,74 obsadila ve velmi silné konkurenci 12.místo.

Dominika Slavíčková, letos poprvé ve starší kategorii, rovněž zužitkovala dovednosti z tréninků a s novým osobním rekordem 16,17 obsadila 24.místo

Kategorie nejmladší chlapci (17 závodníků):

Teodor Kaňa ve svých 7 letech na vůbec prvních závodech statečně bojoval v této technicky náročné disciplíně. Na dosah byla dokonce i bronzová medaile, ale chybělo trochu více štěstí, a tak s časem 28,01 obsadil krásné 8.místo.

Kategorie mladší chlapci (24 závodníků):

Denis Hynšt sice ukázal svoji bojovnost, nicméně absence na posledních trénincích vyústila ve chyby, které mrzely, a nedaly se už dohnat rychlým během. S časem 19,63 obsadil 18.místo.

Kategorie starší chlapci (48 závodníků):

Marek Brom i přes drobné chybičky pramenící z malé účasti na trénincích zaběhl svůj dosud nejlepší pokus a časem 16,19 obsadil v silné konkurenci pěkné 18.místo

Filip Belička se musel letos vyrovnat s přechodem do starší kategorie. V Ústí předvedl krásný výkon a s časem 16,34 se zařadil za svého týmového kamaráda Marka na 19.místo.

Všichni předvedli maximální nasazení, v těžké konkurenci se neztratili. Chodováci mají připravenu dobrou výchozí pozici pro celkové hodnocení seriálu. Naše snaha o co nejlepší výsledky je umocněna i faktem, že část seriálu bude hodnocena jako přímá kvalifikace na Mistrovství ČR jednotlivců. Čekají nás ještě 4 kola a příští hned 14.května v Mariánských Lázních. Tak držme palce, ať se daří !!!