Tak je tu podzim a nastal očekávaný vrchol letošní sezóny - MČR v běhu jednotlivců na 60m s překážkami, které se konalo 23.9.2023 v Brně. Projít náročnou kvalifikací se podařilo dokonce až 6 chodovským mládežníkům. Závodníky přivítal nádherný stadion a špičková organizace, ale také velmi tvrdá konkurence toho nejlepšího z celé ČR. V každé kategorii poměřilo síly vždy 120 jednotlivců.

V kategorii mladší chlapci se dresu Mírové nejprve představil Teodor Kaňa, který předvedl svůj standardní výkon a časem 22.04 obsadil 104.místo. V kategorii starší chlapci už to bylo znatelně lepší, kdy Filip Belička (v dresu Mírové) po nepovedeném prvním pokusu zabral, soustředil se a časem 14.11 (86.místo) se těsně přiblížil ke svému osobnímu rekordu. Zato chodovský Marek Brom se tím vůbec nepáral a hned prvním pokusem znovu vylepšil svůj osobní rekord na 14,75 (95.místo).Další radost nám udělaly výkony starších dívek z Chodova, které dosáhly nových osobních rekordů a pokořily dlouho dobývanou hranici 14 vteřin. Nikola Balážová s časem 13,43 obsadila 68.místo, Dominika Slavíčková, jen setinu za svým dosavadním osobákem, s časem 13.90 obsadila 88.místo a Eliška Šimralová s časem 13,98 brala 90.místo.

Přesto, že jsme se neumístili na předních místech, nové osobní rekordy nebo výkony na jejich hranici ukázaly, že naše mládež se dokázala vyrovnat s velkým psychickým tlakem na mistrovství a hendikepem mírného nachlazení, které některé naše členy postihlo. Vždyť už samotná kvalifikace na MČR byla pro všechny velkým úspěchem.