Extrémní hasičská soutěž Iron Fireman 2010 proběhl první sobotu v září v Praze Pankráci. Místem závodu byla budova City Empiria, která je druhou nevyšší u nás a má 26. pater a 567 schodů. Startovalo mnoho našich profesionálních i dobrovolných hasičů, ale i závodníci ze zahraničí. Náš sbor reprezentovali dva borci, členové zásahové jednotky Tomáš Weiss a Viktor Kožín.První disciplínou po startu bylo roztažení celkem 6 hadic "B" s proudnicemi, ihned následovalo smotání dvou hadic B do kotouče a uložení do připraveného boxu.

Další disciplínou byla novinka a to přetáčení pneumatiky z nákladního automobilu celkem 8 krát (4x dopředu, 4x zpět), následovalo přenášení dvou barelů naplněných vodou po 30 litrech, které se museli přenést ke značce. Dalším úkolem bylo překonání dvoumetrové bariéry.

Za ní byla připravena 80 kg figurína, která se přenášela 10metrů k metě a 10metrů zpět. Následoval opět přeskok přes dvoumetrovou bariéru, uchopili se již jmenované barely s vodou a přenesly se zpět na značku. Poté byla od rozhodčího předána závodníkovi ochranná maska, závodník si ji zapojil do plicní automatiky dýchacího přístroje a nasadil na obličej.

S aktivním dýchacím přístrojem pak následoval výstup na nejvyšší poschodí City Empiria s cílem ve 26 patře. Na vrcholu byli zdravotničtí záchranáři, kteří podávali potřebnou pomoc závodníkům po absolvování závodu.
Hasiči závodili v kompletní hasičské výstroji určené k zásahu, během závodu se nesměli rozepínat jakékoliv části z výstroje. Při silových disciplínách byl dýchací přístroj pouze jako zátěž a aktivoval se až těsně před výstupem na City Empiria.Soutěž vyhrál polský závodník ZDZIEBŁO MARCIN s perfektním časem 8:29 a odnesl si finanční odměnu za první místo.