Poslední víkend prázdnin-dlouho očekávané 3.kolo STIMAX Cupu:

Po několika trénincích v závěru prázdnin jsme se těšili na 3.kolo STIMAX Cupu ve vzdáleném Děčíně. Počasí se nám trochu umoudřilo na teploty těsně pod 30°C, ale opět byla naplněna kapacita závodu přes 400 závodníků v různých kategorií, tedy proti nám byla velmi početná konkurence.

V kategorii mladší žáci si všichni naši svěřenci přišli pro nové osobní rekordy a solidní umístění: nejprve Karolína Michalová posunula svůj osobák téměř o vteřinu až na 19,65 a brala tak 32.místo ze 62 startujících. Bráška Petr se také nenechal zahanbit a také posunul svůj osobák o více jak 2 vteřiny na hodnotu 19,23 (19.místo ze 42). Nejlépe však zužitkoval zkušenosti z tréninků Kuba Čenec a svůj osobák posunul na 18,63 a umístil se na pěkném 15.místě.

U starších dívek jsme se u všech bohužel trápili s drobnými chybičkami při zapojování rozdělovače, ale i tak nakonec dokázaly dosáhnout na solidní umístění: Niki Balážová brala s časem 14,34 16.místo, Laura Hofrichterová po nepříjemném pádu v prvním pokusu, pak ale solidním výkonem se v druhém pokusu s časem 14,51 umístila na 20.místě a Dominika Slavíčková v závěsu s časem 14,70 brala 23.místo v těžké konkurenci 65 závodnic.

V kategorii starších chlapců Marek Brom na nic nečekal a hned prvním pokusem stanovil nový osobní rekord 13,83 (8.místo) a i Filip Belička v dresu Mírové skoro vyrovnal osobní rekord a časem 14,12 bral nakonec 11.místo. Nový osobní rekord si pak zaběhl i Denis Hynšt, kdy s časem 14,64 vybojoval pěkné 17.místo v těžké konkurenci 61 závodníků.

V kategorii dorostenek (běh na 100m s překážkami) se po pádech v obou pokusech bohužel nedařilo Elišce Šimralové a v kategorii muži pak Tomáš Orava sice s časem 19,51 obsadil solidní 13.místo z 34 startujících, ale ve druhém pokusu po pádu nedokončil, což ho zamrzí v celkovém hodnocení seriálu.

I přes nečekaně velký počet pádů našich svěřenců, které naštěstí neznamenají následky do dalších bojů, máme radost z 5 nových osobních rekordů a solidních umístění většiny chodováků. Poslední víkend v září pak rozhodne jejich o celkovém umístění v seriálu STIMAX CUPu. Držme jim palce !!!