V půlce května nás čekalo okresní postupové kolo hry Plamen, soutěže družstev starších žáků. V deštivém počasí, které pro nás znamenalo i několik pádů na mokrém travnatém povrchu (nakonec naštěstí úsměvných bez zranění), dokázalo družstvo chodovské mládeže postoupit do krajského kola z 1.místa.

Následující víkend chodovští hasiči ve spolupráci z ŠAK Chodov narychlo zorganizovali přebor jednotlivců v běhu na 60 a 100m s překážkami, kterého se zúčastnila mládež i pár dospělých z celého Karlovarského kraje. Přestože se stále nedaří trénovat tuto disciplínu podle našich představ, zápal naší mládeže přesto přinesl z této akce krásné výsledky: 9 medailových umístění a 2 nové osobní rekordy.

Kategorie mladší dívky: Karolína Michalová nečekaně zlepšila osobní rekord o více než 4 vteřiny a s časem 20,54 se umístila na krásném 3.místě.

Kategorie mladší chlapci: Vítězství si vybojoval Jakub Čenec s časem 20,31, bronzovou medaili bral Teodor Kaňa v dresu Mírové s časem 21,33 a Michal Petr s časem 22,32 obsadil pěkné 5.místo.

Kategorie starší dívky: Vítězství si s časem 13,95 zasloužila Nikola Balášová před parťačkou Dominikou Slavíčkovou, která s těsným časem 14,01 brala stříbro. Laura Hofrichterová po smolných problémech hadicemi v obou pokusech nakonec i tak s časem 15,74 obsadila pěkné 7.místo.

Kategorie starší chlapci: Cenné kovy zde patřily pouze domácím - Filip Belička v dresu Mírové, jen těsným rozdílem od svého osobního rekordu vybojoval s časem 14,11 zlatou medaili. Mile překvapil výkon Denise Hynšta, který výrazně posunul hranici svého osobního rekordu až na čas 14,75, což znamenalo zisk stříbrné medaile. A do třetice se sice s drobnými chybičkami, ale přesto solidním časem 15,55, umístil domácí Marek Brom na báječném 3.místě.

V kategorii muži si Tomáš Orava solidním časem 19,30 zasloužil stříbrnou medaili. Zde nás pak zamrzel nebezpečně vypadající pád z 2metrové bariéry v druhém pokusu, ale ten se naštěstí obešel bez zranění.

Květen tedy nakonec přinesl nádherné výsledky, spoustu osobních rekordů a to i přesto, že se nám nedaří trénovat tak, jak bychom si představovali.