Letos poměrně brzy a to 9.3.2024 proběhl 9.ročník soutěže Jablonecké haly mladých hasičů v běhu na 60m s překážkami. Chodovská mládež chtěla navázat na úspěchy z minulého roku, nicméně zdravotní problémy pustily na start nakonec jen 4 členy našeho družstva, aby poměřili síly se špičkou z celé České i Slovenské republiky. V zimním období nelze trénovat na překážkách a tak jsme napjatě očekávali, jak si naše mládež povede. Přestože byla znát opatrnost na překážkách, všichni předvedli solidní výkony:

Kategorie starší žáci (přihlášeno 222 chlapců!!!):

Zde jsme měli pouze jednoho chodováka, Denise Hynšta, který ale díky zdravotním problémům od srpna minulého roku nestartoval. Chuť závodit po dlouhé pauze byla znát a hned předvedl nový osobní rekord 15.50, v těžké konkurenci to znamenalo pěkné 74. místo.

Kategorie starší dívky (přihlášeno 322 dívek!!!):

Dominika Slavíčková předvedla svůj průměrný výkon s časem 14.67 a obsadila v nabité konkurenci 92.místo. Laura Hofrichterová sice oproti minulému roku výrazně zrychlila v první půlce trati, nicméně drobné nedostatky v 2. části trati odsunuly Lauru s časem 16,55 na 197.místo. Nikola Balážová s pěkným časem 14,18 byla nakonec z našich dívek nejlepší a umístila se na 67.místě.

Všem reprezentantům patří respekt a poděkování za předvedené výkony, však to bylo po zimě první seznámení s překážkami a navíc v tak silné konkurenci. Byť se ukázaly chybičky pramenící z nedostatku tréninků, víme díky tomu, na co se nyní máme zaměřit… Za více než měsíc nás čeká první závod seriálu STIMAX CUPu v Ústí nad Labem, tak do té doby musíme využít tréninky ke zlepšení.