Město Chodov pořídilo, v rámci dlouhodobé koncepce ve vztahu k aktuálním potřebám a nárokům, pro svoji hasičskou jednotku zcela nové zásahové vozidlo. Tím je moderní vozidlo, které vzešlo z výběrového řízení, specifikováno dle nejmodernějších trendů podle typů zásahů. Jedná se o vozidlo značky Scania.

Cisternová automobilová stříkačka CAS 20/4000/240- S2Z Scania, typ P500 B4X4, CP31L.

Motor Scania DC13 146 o výkonu 368 kW splňující emisní normu Euro 5. Scania je vybavena 12+2 rychlostní převodovkou Opticruise G33M a Scania Retarder. Rozměrově je vozidlo dlouhé 8380 mm, široké 2 550 mm, vysoké 3 300 mm.

Konstrukce účelové nástavby je vyrobena z profilů ze slitiny lehkých kovů spojených technologií prizmatických šroubovaných spojů. Nádrž na vodu a pěnidlo tvoří jeden celek a je svařena z nerezového plechu. Vůz uveze 4 000 litrů vody a 240 litrů pěnidla.

V zadní skříni karoserie je namontováno požární čerpadlo THT PKA 2000 – 250 poháněné od motoru vozidla. Použité čerpadlo umožňuje zásah při použití nízkého nebo vysokého tlaku, popřípadě kombinovaný provoz.

Výbavu zásahového vozidla tvoří standardní technické prostředky pro zásahy při požárech, dopravních nehodách a technických zásazích. Do nového vozidla bylo pořízeno vyprošťovací zařízení značky Holmatro s motorovou jednotkou řady SR 20 v jednohadicovém systému pro každý vyprošťovací nástroj zvlášť. Součástí je střihač pedálů, rozpěrný válec, ale i stabilizační podpěry, klíny a bloky. Ve výbavě je také nehodová clona, zdravotnické vybavení, transportní plachta, záchranná deska, vanová nosítka, skládací nosítka, AED, termokamera a další. Nedílnou součástí je vybavení používané při požárech. Zajímavostí je, že se jedná o první vozidlo CAS od společnosti THT, které je vybaveno výstražným světelným a zvukovým zařízením značky Whelen s nízkofrekvenční sirénou Howler.

Vozidlo pořídilo město Chodov včetně výbavy za částku 11,5 mil. Kč. Z toho byla dotace Karlovarského kraje ve výši 1,5 mil. Kč a odprodej starší CAS ve výši 3.9 mil. Kč.

V březnu proběhne slavnostní předání vozidla do služeb chodovských hasičů. U jednotky bude probíhat seznamovací školení a výcvik, kondiční jízdy a po splnění všech požadavků, bude vozidlo zařazeno do výjezdu.