V pátek 13. března v 14:54 hodin vyjela chodovská jednotka na příkaz operačního střediska na technickou pomoc do ulice Čs. Odbojářů. K zásahu ke kontrole po požáru tlakové láhve v panelovém domě vyjelo družstvo s cisternovou automobilovou stříkačkou CAS 24. Po příjezdu na místo bylo na krajské operační a informační středisko potvrzeno, že se jedná o PB tlakovou láhev, která po kontrole termokamerou, nemá žádné zvýšené teplotní hodnoty. Byla provedena kontrola také v bytě, kde došlo k zahoření tlakové láhve.

Je pozitivní, že si někteří obyvatelé města uvědomují povinnost i logičnost oznámení vzniku požáru, byť už uhašeného. Ono se může zdát, že požár byl uhašen, ale jen hasiči mají technické prostředky a také zkušenosti, dle kterých můžou vyloučit možná rizika plynoucí z možného skrytého nežádoucího hoření.

Oznámit každý vzniklý požár ukládá zákon č.133/1985 Sb. o požární ochraně ve znění pozdějších předpisů, kde se v §17 odst. 1.) písm. h) uvádí, že „fyzická osoba je povinna oznamovat bez odkladu územně příslušnému hasičskému záchrannému sboru každý požár vzniklý při činnostech, které vykonává, nebo v prostorách, které vlastní nebo užívá,“

Oznámení o požáru se provádí na tísňové linky 150 nebo 112.