V úterý 21. června vyhlašuje Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje poplach pro čtyři jednotky podle požárního poplachového plánu na požár lesního porostu mezi Rájcem a Božičany. Požár byl zpozorován z letadla a ohlášen na operační středisko pracovištěm Řízení letového provozu. K zásahu vyjíždíme s cisternovou automobilovou stříkačku CAS 20 Tatra 815 TERRNo1 a čtyřkolkou UTV Bombardier v čase 16:14 hodin. K zásahu vyslalo operační středisko také jednotku Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje centrální stanice Karlovy Vary, jednotku Sboru dobrovolných hasičů Nejdek a jednotku Sboru dobrovolných hasičů Nová Role.

Místo zásahu bylo nutno vyhledat po provedení důkladného průzkumu a také na základě upřesňujících informací z operačního střediska. Místo zásahu bylo zjištěno v lokalitě Liščí vrch a ve velmi špatně přístupném terénu. Provádíme hašení pomocí hadicového programu „D“. Vyhledáváme jednotlivá ohniska požáru pomocí termokamery a požářiště v rozsahu 50x20 metrů s velmi kamenitým povrchem rozhrabáváme pomocí ženijního nářadí.

Zpět na základnu se vracíme krátce před 20. hodinou. Do svých domovů se ale hasiči dostávají ale až za další hodinu. Bylo nutné dát všechny použité prostředky do pořádku a připravit se na další výjezd.